Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

 

Σε αντίθεση με τα ανοιχτού τύπου παραδοσιακά τζάκια, τα ενεργειακά τζάκια ή αλλιώς τζάκια αερόθερμο είναι κλειστού τύπου, που σημαίνει ότι στην πρόσοψή τους υπάρχει πόρτα από πυρίμαχο κρύσταλλο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κρίσιμο ως προς την αποτελεσματικότητα και την οικονομία, στοιχεία που κάνουν τα ενεργειακά τζάκια να ξεχωρίζουν.

 

Στο εσωτερικό, ο χώρος καύσης από τα ενεργειακά τζάκια, είναι κατασκευασμένος από πυράντοχα υλικά, όπως μαντέμι και χάλυβα, και επενδύεται από μαντεμένια στοιχεία ενώ το σημείο της φλόγας καλύπτεται από ειδικό πυρίμαχο τζάμι. Επίσης στα ενεργειακά τζάκια κατασκευάζεται αεροθάλαμος, στον οποίο συλλέγεται με το βεντιλατέρ ο αέρας που ζεσταίνεται και διοχετεύεται ομοιόμορφα στο χώρο. Ο αεροθάλαμος βρίσκεται ανάμεσα από τον χώρο καύσης και το εξωτερικό τοίχωμα του τζακιού. Ο αέρας στα ενεργειακά τζάκια, περνά ανάμεσα από τα δύο τοιχώματα του τζακιού, ζεσταίνεται, και το βεντιλατέρ τον σπρώχνει προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται μέσω αεραγωγών σε περσίδες, από όπου διοχετεύεται στο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε άμεση και γρήγορη θέρμανση ενιαίων χώρων. Αυτή είναι και η διαφορά των ενεργειακών τζακιών με τα απλά παραδοσιακά τζάκια τα οποία ζεσταίνουν μόνο από την ακτινοβολία της εστίας σε ένα περιορισμένο χώρο. Στα ενεργειακά τζάκια, η ταχύτητα του ψυχρού αέρα που διοχετεύεται στους αεροθαλάμους από το βεντιλατέρ  ρυθμίζεται ηλεκτρονικά από το ροοστάτη – θερμοστάτη ο οποίος μας δείχνει την ένδειξη θερμοκρασίας εξόδου του θερμού αέρα από τις περσίδες. Το βεντιλατέρ τοποθετείται στο κάτω μέρος της εστίας και είναι άμεσα επισκέψιμο από το χώρο καύσης. Στα ενεργειακά τζάκια οι πλάκες από μαντέμι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση, διάρκεια στην πάροδο του χρόνου και μπορούν να αντικαταστούν με μεγάλη ευκολία. Τα ενεργειακά τζάκια για να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους πρέπει να λειτουργούν με κλειστή την πόρτα.

 

Η ελεγχόμενη καύση του ξύλου στα ενεργειακά τζάκια και η σωστή διαχείριση των αερίων καύσης τους εξασφαλίζουν το μέγιστο βαθμό απόδοσης, ισοσταθμίζοντας το ακριβότερο κόστος τους. Με τα ενεργειακά τζάκια έχουμε περισσότερη ζέστη και λιγότερη κατανάλωση ξύλων. Είναι υψηλής θερμαντικής ισχύς και απόδοσης (μέχρι 85%) και μπορούμε να καλύψουμε θερμικά (αναλόγως τον τύπο του) χώρους από 60 τμ έως 150τμ. Με τη χρήση ενεργειακού τζακιού μπορούμε να θερμάνουμε πολλά τετραγωνικά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλη θέρμανση. Έτσι εξοικονομούνται σημαντικά ποσά θερμικής ενέργειας και κατά συνέπεια χρημάτων.

 

Τα ενεργειακά τζάκια είναι απολύτως ασφαλή, καθώς με κλειστό το πυρίμαχο γυάλινο πορτάκι που επιτρέπει την αργή καύση ξύλων, μπορούν να συνεχίζουν την καύση τους με ασύγκριτη ασφάλεια, ακόμα και κατά τις ώρες που λείπετε από το σπίτι, καθώς δεν υπάρχει λόγος επιτήρησης. Επιπλέον εξαιτίας της ποιοτικότερης καύσης (επιτυγχάνεται μέγιστος βαθμός απόδοσης του καυσίμου σε ποσοστό 70% με 75%) υπάρχει λιγότερη εκπομπή καπνού απ' την καμινάδα και συνεπώς είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Συντήρηση
Τα ενεργειακά τζάκια είναι και αυτά συσκευές και χρειάζονται ανάλογη μεταχείριση. Ακολουθείτε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν την πρώτη χρήση και συμβουλευτείτε τον για οποιαδήποτε απορία σας. Η συχνότητα καθαρισμού τής καμινάδας, το είδος των ξύλων που πρέπει να καίτε, η συντήρηση του βεντιλατέρ κ.α. θα πρέπει να είναι βασικό σας μέλημα. Τα ενεργειακά τζάκια τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από εγγύηση (πενταετούς συνήθως διάρκειας) που όμως δεν σας καλύπτει σε περίπτωση κακής χρήσης


Αγορά
Το ενεργειακό τζάκι είναι μια εξαιρετική επένδυση τόσο αισθητικά όσο και ενεργειακά (καλή απόδοση καυσίμου), θέλει όμως προσεκτική επιλογή για να ικανοποιήσει τις προσωπικές σας ανάγκες γιατί είναι μια αγορά πού κάνετε εφάπαξ. Καλό είναι να εμπιστευθείτε την αγορά και εγκατάσταση του ενεργειακού σας τζακιού σε αξιόπιστους κατασκευαστές – εγκαταστάτες με εμπειρία και χρόνια στην αγορά που θα έχουν τη δυνατότητα να σας παρέχει σέρβις, εγγύηση και τεχνική υποστήριξη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θεωρείται ενεργειακό ένα κλειστό τζάκι όταν πληρεί προδιαγραφές που πιστοποιούνται γραπτά από τον κατασκευαστή και συνοδεύεται από διεθνείς πιστοποιήσεις. Πρέπει να αναφέρεται η θερμική απόδοση σε kw, η κατανάλωση ξύλου, ο βαθμός απόδοσης, το βάρος και σε ορισμένα αναφέρεται ακόμα και η εκπομπή των ρύπων. Μη πιστοποιημένα ενεργειακά τζάκια μπορεί να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι τα ανοιχτού τύπου τζάκια.

 

 

ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ – ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ – ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ

 

Είναι το δεύτερο είδος ενεργειακής εστίας μετά τα ενεργειακά τζάκια. Χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας με τα τζάκια αερόθερμα μόνο που αντί για εξωτερικό αέρα θερμαίνουν νερό. Το νερό που εισάγεται στο τζάκι λέβητας θερμαίνεται στα τοιχώματα του και διαχέεται στα σώματα του καλοριφέρ και στο θερμοσίφωνα με τη βοήθεια κυκλοφορητή. Μ' αυτό τον τρόπο παρέχεται θέρμανση σε όλους τους χώρους του σπιτιού και έχουν τη δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού οικιακής χρήσης. Ουσιαστικά λοιπόν πρόκειται για λέβητες ξύλου. Τα τζάκια καλοριφέρ δεν διαθέτουν αεραγωγούς για διάχυση θερμού αέρα, καθώς ζητούμενο είναι όλη η ενέργεια του ξύλου να μεταφερθεί στο νερό χωρίς απώλειες. Παρόλα αυτά το τζάκι καλοριφέρ δεν διαφέρει αισθητικά από ένα αερόθερμο ενεργειακό τζάκι. Οι ξυλολέβητες έχουν υψηλές αποδόσεις και μεγάλη θερμική ισχύ και μπορούν να θερμάνουν χώρους μέχρι 200 – 230 m².  

 

Η σύνδεση του ξυλολέβητα και των σωμάτων καλοριφέρ γίνεται από υδραυλικό, ενώ η υπόλοιπη εγκατάσταση από ειδικό συνεργείο. Τα τζάκια καλοριφέρ έχουν υψηλή θερμική απόδοση και οικονομία στο κόστος θέρμανσης που φτάνει μέχρι και στο 40%, καθώς μπορούν να μας αποδεσμεύσουν από την κατανάλωση πετρελαίου, ενώ μπορούν να λειτουργούν και σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου ή αερίου.


Ο υψηλός βαθμός απόδοσης που εξασφαλίζει η ελεγχόμενη καύση του ξύλου σ' ένα κλειστού τύπου περιβάλλον, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις απώλειες από την καμινάδα, καθιστά τα ενεργειακά τζάκια μακράν οικονομικότερες από τις συμβατικές, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς το πυρίμαχο τζάμι επιτρέπει τη χρήση τους σε 24ώρη βάση, χωρίς να υφίσταται ανάγκη επιτήρησης.

 

τζάκια αερόθερμα:

1)  έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τον αέρα έως και 10μ. μακριά χωρίς σημαντικές απώλειες

2) το βεντιλατέρ – μοτεράκι έχει την δυνατότητα να ρυθμίζεται. Είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε αν χρειαστεί επισκευή να μην χαλάσουμε την επένδυση μας

3) ο θερμοστάτης που χρησιμοποιείται δίνει εντολή στο μοτέρ να ξεκινά και να σταματά μετά από μια θερμοκρασία

4) ο θερμαινόμενος αέρας που εισέρχεται στο χώρο μας ανανεώνεται λόγω του αέρα που έρχεται από έξω και έτσι δεν ξεραίνεται ο αέρας του σπιτιού μας

5) με κατάλληλο δίκτυο αεραγωγών μπορούμε να μεταφέρουμε την ζέστη και σε άλλους χώρους του σπιτιού μας

 

τζάκια λέβητες:

1) έχουν υψηλή απόδοση περίπου  45000ο θερμίδες μέγιστο

2) τοποθετείται πιεζοθερμική βαλβίδα για κλειστό κύκλωμα και ντεπόζιτο στην ταράτσα για ανοιχτό κύκλωμα

3) μπορούμε να ζεστάνουμε όλους τους χώρους του σπιτιού μας που έχουν σώματα καλοριφέρ

4) συνδέεται παράλληλα με το ήδη υπάρχων δίκτυο του λέβητα πετρελαίου και μπορούμε να επιλέξουμε να ανάψουμε είτε τον λέβητα πετρελαίου είτε το τζάκι μας

 

τζάκια μεταλλικά:  έχουν πολύ μεγάλη απόδοση με χαμηλό κόστος για τον πελάτη

 

τζάκια μαντεμένια: έχουν καλή απόδοση αλλά κινδυνεύουν με ρωγμές στο μαντέμι με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί

 

τζάκια χτιστά: έχουν χαμηλή απόδοση

Όταν ξεκίνησα να ψάχνω για ενεργειακά τζάκια για τα ξενοδοχεία μου, μου πρότειναν τη ΧΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. Όταν πήγα από τη βιοτεχνία τους κατάλαβα ότι έχω να κάνω με επαγγελματίες που αγαπούν αυτό που κάνουν και κατασκευάζουν άριστα τζάκια. Έχουν πλήρη γνώση της κατασκευής τζακιών και μπορούν και δίνουν λύσεις σε οτιδήποτε τους ζητήσεις! Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Litohoro Olympus Resort Villas & Spa
Χρήστος Λεμονόπουλος

Αν θέλετε το καλύτερο τζάκι στην καλύτερη τιμή της αγοράς τότε πρέπει να το αγοράσετε από την ΧΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. Το απόλυτο value for money ! Γιατί όπως λένε και οι άνθρωποι εκεί: ‘Η χαρά της καλής τιμής κρατάει λιγότερο από την χαρά της καλής ποιότητας’ και είναι αλήθεια Άριστοι επαγγελματίες, ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες μου με υποδειγματική συνέπεια και αποτελεσματικότητα

Αντώνης Νταούκας
Δικηγόρος

Έπειτα από διεξοδική αναζήτηση της εταιρείας ( Internet , επισκέψεις σε βιοτεχνικούς χώρους, συζητήσεις με αντιπροσώπους, επισκέψεις σε εκθέσεις κ.λπ.) από όπου θα προμηθευτώ ενεργειακά τζάκια (αερόθερμα, λέβητες, ξυλολέβητες κ.λπ.) με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά των Χανίων, κατέληξα και αποφάσισα να εμπιστευτώ τη ΧΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. Την απόφασή μου αυτή δεν τη μετάνιωσα ούτε μια στιγμή!

Αφοι Λαβούτα Ο.Ε.
Επιχείρηση